Sinds 2010 voert Ferryplan (inter)nationale opdrachten uit voor (semi)overheden en ondernemers. De opdrachten variëren van het opstellen van businessplannen, het opzetten van nieuwe en het verbeteren van bestaande exploitaties, het ontwikkelen van nieuwe veerboten, het doen van marktonderzoek. Ferryplan heeft ervaring met alle soorten ferry's: watertaxi’s, (elektrische) voet/fietsveren, autoveren. Verder heeft Ferryplan ruime ervaring in zaken als verwerven van subsidies, veiligheid, procesbegeleiding en projectmanagement. Binnen dat pakket valt ook calamiteitenbestrijding/rescue op het water en vraagafhankelijk vervoer. 

Recent heeft Ferryplan geadviseerd over een voetveer voor het Waterschap Drents Overijsselse Delta
 en heeft Rob Joosten een marketingplan geschreven voor een nieuw snel veer op de Waal. 

 

Sinds 1994 werkt Rob Joosten met Johan Hania als team op het gebied van advisering over veerdiensten, ferry's. Theoretisch kennis en praktische ervaring gaan hand in hand vanwege jarenlange exploitatie van diverse veerdiensten.  Rob is van 2006 tot 2020 adviseur geweest van het Landelijke Veren Platform (LVP). Het LVP behartigt de algemene belangen van de Nederlandse veerdiensten. In 2017 heeft het LVP het rapport Wel-varend (zie download beneden) uitgebracht over het economisch en maatschappelijk belang van veerdiensten anno 2016. 

 

Download
Wel-varend - Het economisch en maatschap
Adobe Acrobat document 2.6 MB

Ferryplan

De vaart erin

Waarom Ferryplan?

 

Onze werkwijze wordt gekenmerkt door een no-nonsense aanpak waarbij wij innovatieve originele ideeën ontwikkelen al dan niet vanuit een bepaald startpunt dat de opdrachtgever aandraagt. De bedachte oplossingen en plannen zijn praktisch uitvoerbaar en financieel haalbaar rekening houdend met de wensen van de opdrachtgever. Vaak zijn er overheden in het spel die een aparte aanpak vragen. Ferryplan kan daar mee omgaan.

Eigenwijs

Eigen visie

 

Ferryplan houdt er een eigen visie op na die zich in de laatste twee decennia in de praktijk bewezen heeft. Veel ideeën van Ferryplan worden dan ook elders gebruikt. 

 

Contact

www.ferryplan.com

info@ferryplan.com

+31637 600 600